Klankschaal Meditatie


Klankschalen komen oorspronkelijk uit Nepal, India, China en Japan.

 

Ons lichaam bestaat uit ongeveer 80% vocht. De trillingen en de resonantie die de klankschalen voortbrengen kan je vergelijken met de trillingen die ontstaan als je een steentje gooit in een vijver, het wateroppervlak gaat bewegen. Als de klankschaal dicht bij of op het lichaam wordt geplaatst en wordt aangeslagen is het effect gelijkaardig. Het lichaamsvocht gaat stromen, er komt beweging en die beweging geeft energie.

Die energie harmoniseert en herstelt de balans tussen lichaam en geest. Er komt ook een betere bloedcirculatie tot stand, botten en gewrichten worden soepeler en de structuur van het botweefsel verstevigt. Vastgezette spanningen en innerlijke onrust lossen op en de klanken voeren naar rust en ontspanning.

Elke klankschaal heeft een eigen karakter, toonzetting en klankkleur. Bij het bespelen van de schaal ontstaat een langdurige klank, rijk aan boventoon-resonanties met bepaalde trillingspatronen. Een klankschaal bezorgt je een unieke ervaring. Ze hebben een ontspannend en genezend effect.

Elke klankschaal bestaat uit een metaalsoort die in verbinding staat met het heelal: goud voor de zon, zilver voor de maan, kwik voor Mercurius, koper voor Venus, ijzer voor Mars, tin voor Jupiter en lood voor Saturnus.

Praktisch

Draag losse kleding, een klankbad duurt 60 minuten.

Tarief

In groep €15 p. p. (60 minuten)
Met meditatie €25 p. p. (120 minuten)