Zachte massage bij kanker

In het leven is niets definitief, zelfs je zorgen niet.
–C. Chaplin

Prana massage ondersteunt je vanuit een holistische insteek. Je kijkt naar jezelf als mens in z’n totaliteit. Want, volgens de holistische visie ben je een eenheid: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Wat is massage bij kanker?

Massage bij kanker is een vorm van ontspanningsmassage, toegepast door professionele masseurs die speciaal opgeleid zijn om de massage aan te passen aan de conditie en de behandelingen van de klant die kanker heeft (gehad).   Het gaat om een zeer zachte vorm van aanraking met als enige doel bij te dragen tot de ontspanning en het welzijn van de klant.  Deze massage verbetert het contact met en het vertrouwen in het lichaam.  Ook symptomen als pijn, vermoeidheid, misselijkheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, stress en depressie kunnen hierdoor verminderen. Het betreft een aanvullende zorg die geboden kan worden naast de medische zorg die er is voor de persoon met de ziekte kanker.

Wat is massage bij kanker níét?

Massage bij kanker is géén vervanging van reguliere medische zorg.  Deze ontspanningsmassage kan dus ook níét dienen ter vervanging van een consultatie of behandeling bij een arts, kinesist, fysiotherapeut of ander medisch beroep.

Wat kan massage bij kanker betekenen?

Personen die kanker krijgen, worden op heel wat vlakken uitgedaagd en uit balans gebracht. Zowel lichamelijk als geestelijk, emotioneel als relationeel, hebben de diagnose, de ziekte en de bijbehorende behandelingen een heuse impact. Massage kan op zulke momenten een welkome afleiding zijn van zorgen en pijn. Massage bij kanker biedt geen genezing, maar ondersteunt via de ontspanning het immuunsysteem en daardoor het herstel. Klachten als pijn, stress, angst, slapeloosheid en depressie kunnen hierdoor verminderen.  Bovendien kunnen de positieve prikkels van de zachte aanraking ook helpen het contact met het eigen lichaam weer te herstellen. Dit alles draagt bij tot een verbetering van de kwaliteit van leven.

Bron en tekst, massage bij kanker met dank aan Katrien Meeussen.

Massage Bij Kanker België: http://www.massagebijkankerbelgie.be

 

Tarief: 30 min 35€

Tarief: 60 min 60€

 

De kracht van de ademhaling
Bewust ademhalen is bewust zijn. Ademhalen is een belangrijke bondgenoot en leraar bij meditatie. Het ritme van de ademhaling is afhankelijk van onze activiteiten, onze emoties, hoe wij ons voelen…En de adem omvat onze levensenergie, de zuurstof en de verbinding met alles om ons heen.

Tarief per sessie 30 min   20€

Neem geregeld even de tijd voor jezelf

Relaxatie yoga, door heel bewust te bewegen, je lichaam te verkennen en je grenzen te kennen. Komt er rust in je fysieke, mentaal, emotioneel zijn.

Tarief voor 10 opeenvolgende lessen van 1 uur 90€

Uiteraard zijn er nog veel meer manieren om holistisch gezond te leven en te blijven. Denk maar aan bewust positief denken, zorgen dat inspanning en ontspanning elkaar regelmatig afwisselen, dankbaar zijn enzovoort. Wil je ermee aan de slag? Begin en zet een eerste stapje. Ervaar hoe fijn het voelt en breid het daarna langzaam uit.

“Op het toneel des levens kan een decorwisseling de actie bevorderen.”